두부 김치제육볶음 만들기




  • 필요한 재료

두부(Tofu) - 한 모(one pack, 500g)
묵은지(Gimchi) -1/4포기(700~800g)
돼지고기(Pork belly) - 300g 
고추장(Gochujang/red pepper paste) - 반 숟갈(1/2T) 
설탕(Sugar) - 반 숟갈(1/2T)
양파(Onion) -  반 개(1/2)
대파(Green Onion) - 약간(some)
통깨(Sesame seed) - 약간(some)
식용유(Oil) -  약간(some)


  • 만드는 방법(How to cook)

1. 두부를 키친타올로 물기를 어느 정도 뺀 뒤 칼집을 넣고 식용유를 둘러 에어프라이어에 180~200도, 10분으로 맞추고 돌린다. 노릇노릇하길 원할 수록 더 오래, 더 높은 온도에서 튀기면 된다.
Drain and pat Tofu with paper towels. Incise it not to cut. Spread oil on it and put it in the air-fryer. Fry it at 180℃~200℃ for 10 min. If you want it more brown, fry it at higher degrees and longer.

2. 양파와 대파는 송송 썰고 팬에 김치, 돼지고기, 고추장, 설탕, 양파, 대파, 식용유 약간 두르고 볶는다. 좀 더 고소하게 먹길 원하면 참기름으로 볶아도 좋다.
Slice onion and green onion. Put gimchi, pork belly, gochujang, onion, green onion, sugar in the pan, spread some oil or sesame oil on them and fry.

3. 두부가 다 튀겨졌으면 넓은 접시에 담고, 2번이 다 익었으면 두부 주위에 담은 뒤 통깨를 솔솔 뿌린다. 
Put fried tofu(no.1) on the wide plate, put gimchi-geyuk(no.2) around the fried tofu, and spread some sesame seeds on it.

4. 두부 한 조각 떼어내어 고기랑 김치와 함께 먹는다.
Eat a piece of tofu with gimchigeyuk together.

 
  • 참고사항(Note)
1. 우리집의 경우 김치가 부족했다. 다음엔 김치를 1.5배 더 넣어야겠다.
In my family's case, we need more gimchi. Nex time, I'll use 1.5times of gimchi.
 
2. 두부김치를 먹을 땐 막걸리를 준비하자. 비오는 날 먹으면 더 좋음!
This food is really good with Makgeolli(raw rice wine) especially on rainy day.

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